keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Salielämää vol7!

Arjen pienet ahertajat!


Tämän päivän sana on fitness, jota tulee joka paikasta, toisin sanoen siltä ei voi välttyä edes talviuniltaan heräävä karhukaan. Tvstä tulee Juttaa ja puolen vuoden superdieettiä, fitness päiväkirjaa yms kuntoilu ohjelmaa. Ihmiset syö munkkia ja pirtelöä sohvalla katsellessaan erilaisten ihmisten tavoitehakuista ähkimistä.


Itsekin kuulun siihen ryhmään joka porsastelee kotisohvalla ja katsoo näitä sarjoja. Ehkä ne jollain tapaa motivoi ihmisiä edes ajattelemaan terveellisempää elämää, hyvä niin, itseäni ei.


Toinen nykypäivän trendi on tämä salibuumi. Jos kysyt kaveria viikolla kaljalle niin hän sanoo nykyään ettei voi, hänellä on tänään jalkapäivä, tai käsipäivä, tai joku muu päivä. Todellisuudeksi muutettuna nämä "en voi lähteä kaverin kanssa kaljalle" päivät sisältävät seuraavanlaisia asioita:
Jalkapäivä - Tehdään vajaita kyykkyjä liian isoilla painoilla. Jos ei "kuningasliike" jalkakyykky onnistu vaikeutensa johdosta niin tehdään ne vajaat liikkeet jalkaprässissä.


Käsipäivä - Tehdään hauista seisten ylisuurilla paikoilla, ja tästä johtuen liikkeessä treenataan enemmän vatsaa ja selkää johtuen mahtavasta heijariliikkeestä, jotta saadaan se ylisuuri paino ylös. Sama heijariliike toistuu kaikissa hauisliikkeissä. Ojentajaliikkeessä toistuu sama variaatio päinvastoin, varsinkin taljoissa tehdyissä liikkeissä.


Selkäpäivä - Kulmasoutu tehdään lähes seisten, ylätaljassa valtava heijari, että saadaan liikkeelle mahdollisimman paljon rautaa kissanselästä välittämättä. Maastavedossa vedon alussa pieni selänköyryys on vain eduksi ja vedon loppuosassa ojennetaan selkä ylitse niin että nikamat vain kitisee.


Rinta- ja olkapääpäivä - Tähän kuuluu ehdottomasti pomppupenkki rintaliikkeenä ja helikopterimaiset vipunostot olkapäiden sivulohkoille, ylisuurilla käsipainoilla tottakai.


Näillä liikevariaatioilla olisi mielestäni turvallisempaa ja ennen kaikkea terveellisempää lähteä edes silloin tällöin sinne kaljalle. Saisi nivelet ja nikamat edes yhden päivän enemmän aikaa toipua.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti