sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Flunssan hoito kotikonstein!

Sarvikuono!

Flunssat ja influenssat jylläävät ja kaatavat ihmisiä sairasvuoteelle. Itse olen kärsinyt kyseisitä taudeista aika ajoin, mutta onneksi enää todella harvoin. Tavallinen flunssa tuntuu olevan nykyään varsinkin työterveyspuolella kovin aliarvostettu sairaus. Useat kyseistä tautia sairastavat ihmiset myös vähättelevät sairautta sanomalla "tavallinen flunssa". Yleensä siitä määrätään 1-3 päivää sairauslomaa, vaikka kysymyksessä on pahimmillaan tappava tauti. Sen suuremmin asialla pelottelematta, siihen on olemassa varsin tehokas kotihoitomuoto, sarvikuono, tai viralliselta nimeltään nenänhuuhtelukannu.


Sarvikuonon ja merisuola käyttö!

Nenänhuuhtelu kannulla on toimenpiteenä hieman hankala, mutta opettelu kannattaa.

1. Sarvikuonoon kaadetaan tasapäinen teelusikallinen hienoa merisuolaa ja sen jälkeen se täytetään kädenlämpöisellä vedellä. Helpoiten merisuola liukenee veteen sulkemalla kannun molemmat aukot kädellä ja sen jälkeen ravistamalla.

2. Aseta kannun nokkaosa tukevantiiviisti avoimimpaan sieraimeen sivulta, ei edestäpäin. Kannu poskenmyötäisesti.

3. Hengitä tasaisesti suun kautta, et voi hengittää nenän kautta.

4. Käännä päätäsi niin, että näet sivulle (alemman kuvan mukaisesti), ollessasi tarvittaessa hieman etukumarassa. Huom! pään tulee olla lavuaarin yllä, jollet halua että lattiat kastuu ;). Vesi valuu itsestään ylemmästä sieraimesta sisään ja alemmasta ulos.


5. Kun noin puolikannullista on mennyt, ota sarvikuono pois sieraimesta ja suorista pääsi. Tämän jälkeen kannattaa niistää loput suolavedet ja eritteet pois nenäontelosta.

6.  Loppuosa vedestä kaadetaan vastakkaisesta sieraimesta sisään samalla tavoin ja sen jälkeen niistä sieraimet ja tadaa, nenäontelot on puhdistettu :)

Joskus jompi kumpi tai molemmat sieraimet ovat niin tukossa, ettei merisuolavesi yksinkertaisesti mene läpi, silloin huuhtelua ei pysty suorittamaan. Kannattaa siis ennakoida ja aloittaa huuhtelu mahdollisimman nopeasti flunssa oireiden ilmaantuessa. Sillä tavoin pystytään lyhentämään flunssa oireiden kestoa merkittävästi.

Nenänhuuhtelu on mainio konsti ennaltaehkäistä ja hoitaa monia nenän ja hengitysteiden vaivoja: tukkoisuutta, poskiontelotulehdusta ja allergisia oireita, altistumista pölylle ja muille hiukkasille, Monien alojen erikoislääkärit suosittelevat tätä menetelmää. Nenänhuutelukannun voi ostaa apteekeista ja hyvin varustelluista luontaistuotekaupoista.

Itse teen vastaavanlaisen vesi-suolaliuoksen myös vesilasiin ja kurlaan sillä nielun, sillä yleensä flunssaan liittyy myös kurkkukipua.


Itse huuhtelen nenä-ja poskiontelot 1-2 kertaa viikossa ilman flunssa oireita. Koska hengityselimet ja varsinkin nenä ja poskiontelot keräävät kaikennäköistä epäpuhtautta itseensä. Jos flunssa oireita alkaa ilmaantumaan, suoritan huuhtelun 3-4 kertaa päivässä. Suosittelen sarvikuonoa, sillä se lyhentää flunssan kestoa ja tappaa varmasti mahdollisen alkavan flunssapöpön.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti