keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Mummot eivät ole aina sitä miltä näyttävät!

Kettukarkit!


Ajelin 4-tiellä tässä taannoin töihin päin. Noudatin tunnollisena kuljettajana nopeusrajoituksia ja ennakoivaa ajotyyliä. Eräästä risteyksestä eteeni ilmestyi vanha Nissan Micra merkkinen henkilöauto. Havaitsin tämän ajoneuvon kuljettajan ajotyylin olevan käytettävissä oleviin tehoihin nähden jopa vaaralliseksi luokiteltava. Hän kärkkyi tällä "mopoautolla" ohitus mahdollisuutta jatkuvasti roikkumalla edellä menevän rekan takapuskurissa. Ajelin hänen perässään pitkän matkaa ja oletin ettei tämä nissan kuski eleistä huolimatta aikonut ohittaa edellä meneviä rekka-autoja.


Eräälle suoralle tieosuudelle saapuessamme päätin ohittaa hitaammat ajoneuvot, mutta kauhukseni huomasin, että tällä nissan kuskilla oli samat aatokset. Kaiken lisäksi suoran tien päähän ilmestyi vastaan tuleva auto, mutta siitä huolimatta tämä nissan kuski lähti ohittamaan edellä ajavia rekka-autoja. Totesin ettei tämä "mopoautokuski" pääse ikinä hengissä ohitse edes ensimmäisestä täysperävaunurekasta. Niinpä hiljensin omaa nopeutta, jätin reilusti väliä ja seurasin kauhulla mitä tuleman piti. Vastaantuleva auto alkoi hiljentämään ja joutui väistämään pientareelle tätä piittaamatonta kaaharia. Nissanissa oli todennäköisesti kaikki pelissä ja huomattava ylinopeus, kun se kurvasi ohituksen jälkeen omalle kaistalleen. Sillä hetkellä pientareelle väistäneen sinivalkoisen auton katolla syttyivät siniset vilkkuvalot punaisella pysäytysvalolla varustettuna. Noh, poliisithan ne siinä. Ihmisen parhaat ystävät tekivät välittömästi U-käännöksen ja lähtivät vaarallisen ajotyylin omaavan kuskin perään.
Jonkin matkan päässä nissan kuski oli pysähtyneenä linja-autopysäkillä. Hän oli noussut valmiiksi "autostaan" ulos poliisien saapuessa paikalle. Se mikä itseä hämmästytti, kuski oli huomattavan vanhan näköinen eläkeläisrouva! Tästä tuli mieleen, että aina syytetään nuoria ja keski-ikäisiä miehiä ylinopeuksista ja vaarallisesta ajotyylistä, kyseinen illuusio mureni tuona hetkenä!!! Se että kahvia ja pullaa tuputtava, sekä kettukarkkeja alati tarjoileva herttainen mummo olisi jotenkin lakia noudattavan ihmisen malliesimerkki. Nyt voin sanoa että se on paska puhetta. Hulluja kaahaajia niistä näköjään osa on, siinä missä miehistäkin.
Suomalainen liikennekulttuuri on varsin mallikasta verrattuna esimerkiksi Venäläiseen liikennekulttuuriin, tai kaukoidän maista puhumattakaan. Itse olen ollut yli kaksikymmentä vuotta ratin ja penkin välissä. Sinä aikana liikennemäärät ovat valtateillä kasvaneet huomattavasti, mutta siitä huolimatta tuollaisien piittaamattomien mummojen määrä on liikenteessä vähentynyt, hyvä niin.


Joka tapauksessa, vahingonilo on paras ilo. Hyvät naurut sain tämän kyseisen vanhan rouvan kustannuksella, vaikka tilanne näyttikin aluksi itsemurha ohitukselta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti