keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Mielensäpahoittaja!

Lottovoitto syntyä Suomeen!


Suomi on monella mittarilla mitattuna yksi maailman parhaista ja onnellisimmista paikoista asua? Jos tätä samaa asiaa käy kysymässä tavalliselta kaduntallaajalta, vastaus on päinvastainen suurimmalla osalla. Miksi?


Aina on jokin asia päin persettä tai muuten vaan ärsyttää. Esimerkkinä keski-ikäiset miehet, yhdeksää kymmenestä vituttaa kuin pientä oravaa. Hyviä syitä on vaimo, lapset, naapuri, työpaikka, työkaveri(t), auto, kanssa autoilijat, bensan hinta, valtiovalta, verotus, Ruotsalaiset, Venäjä, USA, EU, kokoomus, pakkanen, vesisade, auringonpaiste, ensitreffit alttarilla, kauniit ja rohkeat, salatut elämät, suurin pudottaja yms ym. Myös nuoremmat ikäpolvet ovat oppineet esimerkin myötä pahoittamaan mielensä mitä pienimmistä asioista. Missä tällainen jatkuva vitutus näkyy? Se näkyy sairauspoissaoloina, väkivaltana, avioeroina, alkoholismin ja itsemurhina. Vaikka meillä on yksi maailman parhaita terveydenhuoltoja, silti me jäädään eläkkeelle tai menehdytään usein ennen aikojaan. Ensin pettää psyyke, sen jälkeen fysiikka, tai toisinpäin.
Missä muussa tämä yleinen vitutus näkyy? Hyvänä esimerkkinä joukkuepelit. Jääkiekossa ja jalkapallossa Suomalaisuus näkyy tiettyinä hetkinä, tiukan paikan tullen Suomalaiset jäätyvät ja peli menee aivan sekaisin. Jos me olisimme onnellisia ja hyvinvoivia, tällaista ei pääsisi käymään. Hyvä olo on yhtä kuin rentous. Silloin on pää kunnossa ja peli kulkee. Näillä em. kaltaisilla meriiteilläkö me muka olemme maailman onnellisin kansa?!?
Itse en usko yhteenkään tutkimukseen parhaista paikoista asua, vaikka pitäisikin. Jos oikein itelleen uskottelee niin saattaahan tämä Suomi yksi parhaista olla. Sen jälkeen on hetken aikaa onnellinen, kunnes tulee vastoinkäyminen. Sen jälkeen on vaikea uskoa mihinkään tutkimuksiin positiivisesti, taas vituttaa.


Itse en seuraa oikeastaan mitään joukkuelajia, vituttaa kun ne aina häviää. Silloinhan se on tietenkin kivaa kun ME voitetaan. On aivan kuningas olo siihen asti kunnes NE taas häviää. Suomen naisten joukkueet ovat henkisesti paljon vahvempia. Ne menestyvät maailman mittakaavallakin varsin mallikkaasti lajissa kuin lajissa. Naisia ei vituta läheskään niin paljon ja se näkyy rentouden tuomana menestymisenä.


Jos ihmetellään mistä johtuu Suomalaisten miesten sydänkohtaukset viidenkympin korvilla, siis miehillä joilla ei pitäisi olla vielä mitään hätää! Sen on pakko johtua Suomen miesten maajoukkueiden sekä suosikkijoukkueen toistuvista huonoista peliesityksistä.
Esimerkkinä SM-liigaa pelaavan TPS:n kannattajien mielenilmaisu, jossa he viskoivat kalliit kausikortit kaukaloon muutama päivä sitten, ihan vaan tepsin huonojen peliesityksien vuoksi. Peliesityksien tuoma stressi syö huomaamatta meitä miehiä sisältäpäin. Itse pitäisi aina olla siellä kentällä näyttämässä mallia ja tuomaritkin on täysiä puusilmiä, ihme touhua! Tämän lisäksi pelataan kuntoilu mielessä joukkue pelejä, joita pitää stressat myös, tottakai.


Vitutus vaikuttaa myös ihmisten ruokailu tottumuksiin. Silloin kun vituttaa niin syödään mitä sattuun, sen suuremmin asiasta välittämättä. Sitten mietitään, ärsyttäviä kansantauteja noi sydän- ja verisuonitaudit, ja Ruotsalaiset, Venäläiset, verot.....


Jos totta puhutaan niin meidän pitäisi oppia nauramaan itsellemme, ja jossain määrin myös toisillemme. Itse olen lopettanut kengänkärkiin tuijottamisen ja alkanut elämään. Elämä on sen verran lyhyt tuhlattavaksi vitutukseen ja synkkiin ajatuksiin. Kun Minttu Virtanen ja Kimi Räikkönen saivat tänään terveen poikalapsen, onne siitä heille, siitä pitäisi kaikkien olla aidosti onnellisia. Ei pitäisi tuntea kateellisuutta ajatellessaan, "nyt syntyi poika kultalusikka siellä mihin aurinko ei paista". Elämä on valintoja täynnä ja jokainen meistä on vastuussa omasta elämästään, mutta kuitenkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti