torstai 8. tammikuuta 2015

Selvää säästöä!Led-lamput ebaysta!


Vanhuus ei tule yksinään, koska alkaa miettimään asioita jotka ei tulleet aikaisemmin mieleenkään. Se johtuu varmasti siitä, kun alkaa olemaan tarpeeksi kilometrejä takana niin pää pehmenee ja se saa ajattelemaan asioita pitemmällä tähtäimellä.
Yksi hyvä esimerkki vanhuudesta. Meillä on ollut jo vuosia keittiönlamppu, johon menee 12 kpl 25w hehkulamppuja. Toisin sanoen se kuluttaa melkoisesti sähkö, mutta toisaalta se tuo valon lisäksi lämpöä asuntoon pienen lämpöpatterin verran. Siitä huolimatta ajattelin "vanhuuden höperyydessä"  vaihtaa käytössä olevat hehkulamput led-lamppuihin, koska kyseinen valaisin on käytössä 3-4 tuntia päivittäin ja kulutus on sen mukainen. Vuotuinen säästö sähkölaskussa pelkästään kyseisen lampun osalta on vajaat 40€, kun vaihtaa hehkulamput led- lamppuihin.12 kpl 25w hehkulamppuja kuluttaa 0.3kWh/h ja 4w led-lamput 0.048kWh/h. Sähkön kokonaishinnan ollessa 12,29snt/kWh.
Noh, tuumasta toimeen. Lähdin kiertämään paikallisia liikkeitä ja etsimään sopivia E14 kannalla olevia kynttilälamppuja. Halvimmillaan kyseinen led-lamppu oli 6,7€/kpl täällä meidän kylällä, joten katsoin parhaaksi turvautua verkkokauppojen ihmeelliseen maailmaan. Kahlasin jonkin aikaa läpi Suomalaisia verkkokauppoja, mutta lopulta päädyin ebayn ihmeelliseen maailmaan. Kiinasta asti en halunnut lamppuja tilata toimitusaikojen pituuden vuoksi, joten päädyin Englantilaiseen lampun myyjään. Led-lamput eivät ole niin herkkiä rikkoontumaan kuljetuksessa, joten tilaus menemään ja maksu paypal maksupalvelulla. Led- lampuille tuli hintaa 1.91€/kpl toimituskuluineen päivineen, joten säästö oli merkittävä Suomi hintoihin nähden, noin 57€. 
Ulkomaisia verkkokauppoja olen käyttänyt jo jonkin aikaa. Olen tilannut www.ebay.co.uk  kaikennäköistä tavaraa, sekä www.sportsdirect.com  verkkokaupasta vaatteita ja kenkiä. Hinnat ei päätä huimaa ja toimitukset ovat olleet todella nopeita varsinkin Sportsdirectiltä. Ebayn kautta tilattujen toimitus on ollut nopeahko, paitsi Kiinasta tulevien tuotteiden osalta, joissa toimitusajat ovat olleet pahimmillaan yli kaksi kuukautta.
Tottakai pyrin ostamaan paikallisista kaupoista ja Suomalaisista verkkokaupoista, mutta teen vertailua. Jos säästö on jossain ulkomaisessa verkkokaupassa merkittävä, tilaan sen sieltä mistä halvimmalla saan, sen suuremmin murehtimatta.
Noh, led-lamput tulivat noin kahdessa viikossa ja kaikki lamput olivat ehjiä. Nyt keittiötä valaisee 12 led-lamppua ja toivottavasti ne valaisee myös pitkään, sillä käyttöiän pitäisi olla noin 15000 tuntia. Hehkulampulla vastaava käyttöikä on noin 1000 tuntia, joten ei tarvitse olla ihan joka vuosi vaihtamassa näitä led-lamppuja.


Säästettyjen eurojen lisäksi vaimo oli myös varsin tyytyväinen kyseiseen hankintaan, vaikka aluksi hieman moitti erilaista valaisusävyä. Se kuuluu kuitenkin asiaan hieman moittia kaikesta, pysyypähän mies aina hieman varpaillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti