sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Laihdutus!

Suksi luistaa!Mikä on helpoin tapa polttaa tuhat kaloria? Yksi keino on laittaa pizza uuniin ja unohtaa se sinne. Toinen aavistuksen haastavampi keino on käydä hiihtämässä tunnin verran. Eilen kävin hiihtämässä vuoden neljännen hiihtolenkin. Aikaa siihen tuhrautui puolisen tuntia, jona aikana matkaa taittui tällaisellle rapakuntoiselle miehelle 6,2 kilometriä.

Minulla on hiihtäessä mukana älypuhelin, johon olen asentanut sports tracker sovelluksen. Se mittaa mm. aikaa,vauhtia ja suuntaa antavia kulutuksia. Vaikka nykytekniikkaa monesti moititaan, itseä tuollainen sovellus motivoi. Siitä näkee kaiken olennaisen tiedon harjoituksesta. Sykkeitä en mittaa, koska tunnen itseni niin hyvin ja osaan kuunnella elimistöäni. Tiedän milloin aletaan olemaan sellaisella rajalla, josta ei ole paluuta. Toisin sanoen en vedä itseäni aivan piippuun vielä tässä vaiheessa. Pyrin näin alussa nousujohteiseen harjoitteluun lisäämällä joka kerta kilometrin verran lisää matkaa. 100 hiihdetyn kilometrin jälkeen aloitan vasta tekemään ajoittain korkea sykkeisiä hiihtolenkkejä,koska elimistö tarvitsee vaihtelevia ärsykkeitä kehittyäkseen. Välillä pitää mennä ulos sieltä omalta mukavuusalueelta niin että sattuu kunnolla.

Joulun jälkeen aloitettu hiihtoharrastus yhdistettynä aavistuksen kevyempään ruokavalioon on tuottanut jo hyviä tuloksia. Paino on alentunut kolmen viikon aikana 91 kilosta 88 kiloon ja vyötärönympärys on tippunut 101 sentistä 99 senttiin, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa hyvää vauhtia. Minähän en ole pituudeltani mikään koripalloilija 171 sentin mitalla ja tuollainen yli 100 sentin vyötärönympärys altistaa useille eri sairauksille.

Säännöllinen syöminen toimii minulla kuin junan vessa. Syön 6-7 ateriaa päivittäin ja se on ainut oikea keino painonpudotukseen. Kerron jossain vaiheessa mistä kaikesta ruokavalioni koostuu ja perustelen miksi näin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti