perjantai 2. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Tästä tämä lähtee, tai sitten ei!

Kuvan mukaiseen kesään on vielä tovi aikaa, joten tässä on hyvää aikaa tehdä kaikenlaista. Blogin kirjoittaminen on ollut ajatuksissa muutaman vuoden, jossain siellä taustalla. Suunnitelmia tämän suhteen ei ole, joten odotettavissa saattaa olla mitä vain. 
Blogin tarkoitus on yleensä olla kiinnostava, tämän ei. Uskoisin että tämän blogia seuraamalla naiset ymmärtävät miehiä vielä vähemmän ja miehet miettivät että "v..un neiti".

Tarkoitus on kertoa miten selvitä arjen haasteista liikkumatta sohvalta mihinkään. Siitä huolimatta elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, vaimo pitää siitä huolen. 

Toivottavasti tästä ei tule sellaista blogia, jota ei lue juuri kukaan, paitsi äitini ja hänen kolme parasta kaveriaan.Tästä tulikin mieleen, minulla on ollut äitini kanssa aina hyvät välit. Syntymän jälkeen olen ollut hänestä täysin riippuvainen ja miettinyt miten tulen sitten joskus toimeen ilman häntä. Kannattaa siis pitää vanhempii ja läheisiin hyvät välit niin kauan kuin se on mahdollista. 

No niin, se siitä lässytyksestä, olenhan sentään mies. Vuosi vaihtui ja moni aloitti sen keskittymällä lupauksiinsa. 100 päivää ilman alkoholia kampanjaa hehkutetiin voimakkaasti ja moni siihen lähtikin mukaan. 

Mitä hyötyä sellaisesta oikeasti on?

- Unen laatu paranee, ei enää "liskojen öitä"
- Mieliala paranee, ei puolen viikkoa kestävää morkkista.
- Paino alenee, alkaa häviämään se möhömaha.
- Hormonit, miehen näkökulmasta testosteronitasot eivä tipu, joten jäykkyyttä on havaittavissa muuallakin kuin niskassa.
- Sisäelimet tykkää, maksa, haima, vatsa ja suolisto. Ei ole siis vaaraa paskoa housuihin huomaamattaan kahden päivän ryypiskelyn jäljiltä. 
- Verenpaine, alkoholi nostaa verenpainetta ja altistaa sitä kautta meitä näihin terveydenhoitajan varoittamiin kansantauteihin.
- Aivot, ne pienet harmaat aivosolut lakkaavat tuhoutumasta ja älli saattaa leikata vielä vanhenpanakin.

Itse en tuohon lähtenyt mukaan, liikaa muuttuvia tekijöitä. Kun kerralla muuttaa useita tekijöitä elämässään, siitä seuraa stressi ja se ei ole myöskään terveellistä. Okei, hyvä tekosyy. Alkoholi ei kuulu "sattuneista syistä" omaan elämään päivittäin, eikä edes viikottain, joten en tunne kuuluvani riskiryhmään. Tipattomuuden terveyshyödyistä en ala kiistelemään, mutta parempi on ottaa silloin tällöin, kuin olla kolme kuukautta juomatta ja vetää loppuvuosi kaksin käsin.

Minä en tehnyt yhtään uuden vuoden lupausta vaimon tiukasta vaatimuksesta huolimatta. No sen verran lupasin, että tänä vuonna lupaan ottaa häntä enemmän huomioon kuin viime vuonna. Tiedän joo, tosi imelää ;)

Pitäisiköhän tänään vetää kännit, en ole tänä vuonna vielä ottanutkaan ja onhan kuitenkin perjantai, Taidan kuitenkin jättää se alkoholisoitumisen toiseen päivään. Minkä voi tehdä tänään, voi tehdä huomennakin ;)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti