keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kaurapuuro vie terveyden!

Aamupala on päivän tärkein ateria!


Vahan kansan viisaus kertoo näin, vaikka se onkin paskapuhetta. Se mistä näin päätteli liittyy tähän aamuun. Laitoin kaurapuuron mikroon aamuyöllä ja lähdin vessaan. Vessasta tulessani avasin mikron oven ja mieleeni tuli ainoastaan yksi sana, joka kuvaa naisen sukupuolielintä. Puuro oli nimittäin päättänyt poistua lautaselta siirtyen mikron seinille?!? Jäi puuro syömättä vaikka nälkä oli kuin Bengalin tiikerillä. Siinä mikroa siivotessani ja verenpaineet lääkitystä vaativalla tasolla mietin, olisikohan rokulipäivä kenties paikallaan! Kokemuksesta voin sanoa, jos päivä alkaa näin niin tästä ei "hyvä heilu". Kohtaloa uhmaten päätin silti lähteä aamuvuoroon töihin. S..tana että osaa olla nälkä!!!


Tätä aamua lukuunottamatta aamupalaani kuuluu normaalisti kaurapuuro höystettynä 1-1,5 desillä mustikoita. Tämän lisäksi ehrmann rahka, sekä viipale ruisleipää ilman mitään lisukkeita tai monivilja paahtoleipä. Juomana C-vitamiinilla höystettyä vettä, toisin sanoen 500mg:n poretabletti pudotettuna vesilasiin.


Aamupala episodin jälkeen katseeni osui lämpömittariin, se näytti -23,2! Olin tietoinen kireästä pakkasesta katsottuani edellisiltana uutisten sääennusteen, silti se vaan masenti. Lämpötila muutos lämpimän peiton alta ulkoilmaan verrattuna oli lähes 50 astetta!


Ulko-ovea naparetki varusteissa avatessani toistelin mielessäni "on lottovoitto syntyä Suomeen" lausetta, yrittäessäni tsempata itseäni kohtaamaan se kasvoille iskeytyvä kylmä ilman. On se kiva, että Suomessa on neljä vuoden aikaa, mutta jonkinlaista kohtuutta toivoisin siihen. Ei se näköjään riitä, että on kova verotus. Pitää olla myös kova pakkanen. Päivi Räsänen voisi kieltää tällaiset pakkaset jollakin lakimuutoksella. Toisaalta päivät joina pakkasta on yli kaksikymmentä astetta, ne voitaisiin julistaa yleisiksi vapaapäiviksi.


Kaurapuurot keitän tästä lähtien kattilassa, sillä verenpaineiden nousut heti aamusta eivät ole kovin terveellistä. Toisaalta, olen opetellut torkuttelun jalon taidon, joten saattaa jäädä kattilapuurot keittämättä varsinkin aamuyöllä. Täytyy jatkossa siis vahtia puuron valmistumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti